logo သုတေသနနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန

logo

သုတေသနနှင့် တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန

Update News
သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာန၏ ရည်မှန်းချက်များမှာ အောက်ပါအတိုင်းဖြစ်ပါသည်- (က) နိုင်ငံအကျိုးပြု သိပ္ပံနှင့်နည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသနနှင့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှု လုပ်ငန်း များ ဆောင်ရွက်၍ နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းနှင့် ဖြန့်ဝေခြင်း၊ နည်းပညာအကြံပေး ခြင်းများဆောင်ရွက်ရန်၊ (ခ) သိပ္ပံ၊ နည်းပညာနှင့် ဆန်းသစ်တီထွင်မှုဆိုင်ရာ သုတေသနလုပ်ငန်းများ ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးအတွက် နိုင်ငံတကာ အဖွဲ့အစည်းများ၊ ဒေသတွင်းအဖွဲ့အစည်းများ၊ ပြည်တွင်း အဖွဲ့အစည်းများ၊ သုတေသနစင်တာများ၊ တက္ကသိုလ်များနှင့်စက်မှု လုပ်ငန်းများအကြားသုတေသနနှင့်ဖွံ့ဖြိုးရေး လုပ်ငန်းများ ပူးပေါင်းဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဂ) နိုင်ငံတော်၏ ရင်းနှီးမြှပ်နှံမှုနှင့် စီးပွားရေးမှုဝါဒများကို ပံ့ပိုးပေးသော မြန်မာစံချိန် စံညွှန်းများချမှတ်ခြင်း၊ အရည်အသွေးကိုက်ညီမှု စစ်ဆေးခြင်းဆိုင်ရာ လုပ်ငန်းများ အကောင်အထည်ဖော် ဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဃ) ခေတ်မီဓါတ်ခွဲစမ်းသပ်ခြင်းဝန်ဆောင်မှုလုပ်ငန်းများကို ရည်ညွှန်းဓာတ်ခွဲခန်းအနေဖြင့် မှန်ကန်တိကျစွာ ဆောင်ရွက်ရန်၊ (င) လူ့စွမ်းအားအရင်းအမြစ် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးကို အထောက်အကူပြုသော သိပ္ပံနှင့် နည်းပညာဆိုင်ရာ လက်တွေ့အသုံးချ နည်းပညာသင်တန်းများ စဉ်ဆက်မပြတ် ပို့ချ ပေးရန်၊ (စ) နိုင်ငံတော်၏ လူမှု၊ စီးပွား၊ ပညာ၊ ကျန်းမာကဏ္ဍဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအတွက် ပြည်တွင်း၊ ပြည်ပနှင့် ‌ဒေသဆိုင်ရာ အဖွဲ့အစည်းများ၊ လုပ်ငန်းရှင်များနှင့် ပူးပေါင်း၍ သတင်း အချက်အလက်နှင့် ဆက်သွယ်ရေးနည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသနလုပ်ငန်းများကို ဆောင်ရွက်ရန်၊ (ဆ) လူ့စွမ်းအားအရင်းအမြစ်ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးအဆင့်မြင့်သင်တန်းများ ဖွင့်လှစ်သင်ကြား ပေးခြင်းဖြင့် သတင်းအချက်အလက်နှင့် ဆက်သွယ်ရေးနည်းပညာဆိုင်ရာ သုတေသန လုပ်ငန်း များဖွံ့ဖြိုးတိုး တက်လာစေရန် ဆောင်ရွက်ရန်၊
MM
နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းနှင့်လွှဲပြောင်းခြင်း

နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းမှတ်တမ်းများ

စဉ်

နည်းပညာ

အဖွဲ့အစည်း

နှစ်

၁။

မုန့်ဖတ်ခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း

မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

     ၂၀၁၄

၂။

ချည်ထည်ဆိုးဆေးခိုင်မြဲမှုနည်းပညာ

 

မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

 

၃။

Value added သရက်သီးထုတ်ကုန်များ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ (သရက်သီး candy, bar, leather, nectar, wine နည်းပညာများ)

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။

     ၂၀၁၆

၄။

စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံ စားသောက်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာပံ့ပိုးခြင်း

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။  DRI ၊ ရန်ကုန်မြို့။

    ၂၀၁၆

၅။

သရက်သီး Candy

သဇင်နွယ်သရက်သီးထုတ်လုပ်ရေး။

    ၂၀၁၇

၆။

ဝိုင်၊ Candy ၊ ဖျော်ရည်မျိုးစုံ

မြစ်ကြီးနားမြို့မှ SME လုပ်ငန်းရှင်များ။

    ၂၀၁၇

၆။

ဝဥ၊စပျစ်၊ချင်းနှင့် ကော်ဖီမှ တန်ဖိုးမြှင့် ထုတ် ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်း

ဟားခါးမြို့၊ ချင်းပြည်နယ်။

    ၂၀၁၈

၇။

ဝါးနှင့်အခြားဒေသထွက်ကုန်များအားတန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ ထုတ်လုပ်ခြင်း

မုံရွာမြို့၊ စစ်ကိုင်းတိုင်းဒေသကြီး။

    ၂၀၁၈

၈။

သီဟိုဠ်သရက်စေ့အခွံမှဇီ၀လောင်စာထုတ်လုပ်ခြင်း

နှင့်လောင်စာတောင့်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

 

SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဉီးစီးဌာန။ရန်ကုန်မြို့

၂၀၁၉

၉။

တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း

မော်လမြိုင်မြို့

    ၂၀၂၀

၁၀။

တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း

တိုက်ကြီးမြို့

    ၂၀၂၁

 

 

နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းမှတ်တမ်းများ

 

စဉ်

     နည်းပညာ

         ကုမ္ပဏီ

     နှစ်

၁။

 ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ်

ခြင်းနည်းပညာ

ထွန်းရေပေါ်အုတ်ကွန်ကရစ်လုပ်ငန်းရှင်

၂၀၁၄

၂။

 ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ်

ခြင်းနည်းပညာ

Myanmar Industrial Valley Co., Ltd

၂၀၁၅

၃။

အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်စမ်းသပ်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ

BioLuck Co., Ltd

၂၀၁၈

၄။

ပယင်း (Amber) မှ ဆေးဖက်ဝင်ပစ္စည်းများကို ဖော်ထုတ် စမ်းသပ်လေ့လာခြင်း

ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ

၂၀၁၈

၅။

သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက်သီး ဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၆။

ဂျင်းမျှင်ခြောက်၊ ဂျင်းပြားခြောက်၊ ဂျင်းမှုန့် ပြုလုပ်ခြင်း(Value added Ginger)နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၇။

ပူစီနံ၊ ငှက်ပျောအူ၊ စပါးလင်အခြောက်ခံခြင်း  (Dehydrated Mint, Banana False Stem,Spike leaf)

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၈။

သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက် သီးဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၈

၉။

   နာနတ်သီး၊ဂရိတ်ဖရု၊ဝါးမီးသွေး၊ရှားဇောင်း

လက်ပတ်ဆပ်ပြာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Lung Tsit Jade Finished Products Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၀။

အုန်းခွံနှင့်ဝါးမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ

BioLuck Co., Ltd

၂၀၁၉

၁၁။

နဂါးမောက်သီးခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၂။

ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd

၂၀၁၉

၁၃။

ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ

မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း

၂၀၁၉

၁၄။

သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသနပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ

KSH Co., Ltd.

၂၀၁၉

၁၅။

သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ

KSH Co., Ltd.

၂၀၁၉

၁၆။

 

ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ

 

KSH Co., Ltd.

 

၂၀၁၉

၁၇။

အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်း ပညာ

သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး

 ၂၀၁၉

၁၈။

ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်း ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd.

 ၂၀၁၉

၁၉။

ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး

 ၂၀၁၉

၂၀။

ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော် ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး

 ၂၀၁၉

၂၁။

ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက် ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း

 ၂၀၁၉

၂၂။

လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ

(ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင်

 ၂၀၁၉

၂၃။

ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက်

 ၂၀၁၉

၂၄။

အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ

Kyi Min Brothers Co., Ltd.

 ၂၀၁၉

၂၅။

ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ

ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက်

 ၂၀၂၀

၂၆။

ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက်

 ၂၀၂၀

၂၇။

လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ

Paloung Green Leaf Tea Leaf Production

 ၂၀၂၀

၂၈။

ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊

 ၂၀၂၁

၂၉။

ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊

 ၂၀၂၁

၃၀။

မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊

Shwe Zee Kwat Food Manufacturing  Co., Ltd

     ၂၀၂၁

၃၁။

ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ

HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd

     ၂၀၂၁

၃၂။

အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်ထုတ်လုပ်ခြင်း

Kan Power  Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies)

     ၂၀၂၁

၃၃။

အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ်ခြင်း

MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd

     ၂၀၂၁


ဝန်ဆောင်မှုများ

ဓာတုနည်းပညာသုတေသနဗဟိုဌာန (ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှုများ)

 

ပစ္စည်းအမျိုးအစား

သတ်မှတ်ချက်

တိုင်းတာသည့်စက်

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း

Biochorme, UV-1800

 

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

ဖီနောနှင့်ဖလေဗိုနွိုက်ပါဝင်မှုတို့ကိုတိုင်းတာခြင်း

Biochorme, UV-1800

 

ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ

ပါဝင်သောဒြပ်ပေါင်းများအားရှေးဦးစမ်းသပ်များ ဆောင်ရွက်ပေးခြင်း

Test tube method

 

အခဲများ

စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာပေးခြင်း

Moisture Analyzer

 

အခဲ/အရည်

နိုက်ထရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Nitrate Test  Kit

 

အခဲ/အရည်

ဖော့စဖရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Phosphate Test  Kit

 

အရည်/ဆေးပျစ်ရည်/အဆီ

စေးပျစ်နှုန်းအားတိုင်းတာခြင်း

Viscometer or U-tube/ASTM 2857

 

အရည်

စုစုပေါင်းအစိုင်အခဲပျော်ဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Refratometer

 

အရည်

သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

Density bottle

 

အခဲ/ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ

အရည်ပျော်မှတ်အားတိုင်းတာခြင်း

Melting point apparatus

 

အထပ်သား/ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/စက္ကူနှင့် ဖလင်

အထူတိုင်းတာခြင်း

CHY-CB PARAM thickness tester/ASTM- D374

 

ရာဘာ/စက္ကူ/ ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/ ပေါ်လီစတိုင်ရင်း

မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း

Qualitest Type-BS 61 II/ASTM-D 2240

 

အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ပလတ်စတစ်ပုလင်းများ

မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း

WALLACE Hardness Meter/DIN-53506

 

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ

သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

Electronic Densimeter EW-300Sg/ASTM  D-792

 

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ

ရိုက်ချိုးမှုဒဏ်ခံနိုင်အားတိုင်းတာခြင်း

Qualitest Q Impact-50/

ASTM D-256

 

ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ/ဇီဝလောင်စာများနှင့်ဖော်မလင်

ပြာပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Carbonite Muffle Furnace

 

ဆေးပျစ်ရည်

အခဲပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-6980

 

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်

သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ

‌ရေစုပ်ယူနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-570

 

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား

စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာခြင်း

ASTM D-6980

 

ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်

ပစ္စည်းများ

ပျော့ပြောင်းမှုအားတိုင်းတာခြင်း

ISO-3146

 

ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်

သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ

ကွေးညွတ်ဒဏ်ခံနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

Thwing Albert 34-5 Electro Hydraulic Tensile Tester/ ASTM  D-412

 

ဇီဝလောင်စာများ

ဆဲလူးလိုစ်၊ဟေမီဆဲလူးလိုစ်နှင့်

လစ်ဂနင်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း

In – House method

 

 

အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်း

သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာနအောက်ရှိ အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်းမှ ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှု လုပ်ငန်းများ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိရာ ပုဂ္ဂလိကကုမ္ပဏီများ၊ တက္ကသိုလ်/ကောလိပ်များနှင့် သုတေသန ဌာနများမှပေးပို့သည့် နမူနာများ၊ စက်မှုလုပ်ငန်းများ၏ သွင်းကုန်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ၊ သတ္တုရိုင်း နမူနာ များ၊ ဓာတုပစ္စည်းများ၊ အစားအသောက်နှင့်အလှကုန်များစသည့် နမူနာပစ္စည်းအမျိုးမျိုးကို  တိုင်းတာလိုသည့် အမျိုးအစားအလိုက် စက်ပစ္စည်းနှင့်နည်းစဉ်အမျိုးမျိုးတို့ဖြင့် ဓာတ်ခွဲခန်းအသီးသီးမှ တာဝန်ယူ ဝန်ဆောင်မှုပေးလျက်ရှိပါသည်။ ဓာတ်ခွဲစမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်းကို ပုဂ္ဂလိကကဏ္ဍ၊ တက္ကသိုလ်များ၊ ဌာနတွင်းသုတေသနလုပ်ငန်းများဟူ၍ ကဏ္ဍ(၃)ခုခွဲ၍ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပါသည်။ ထို့အပြင် စက်မှု ဝန်ကြီးဌာန သွင်းကုန်လိုင်စင်အတွက် ပြင်ပကုမ္ပဏီများမှ ဓာတုပစ္စည်းများအား အရည်အသွေး ဓာတ်ခွဲ စမ်းသပ်တိုင်းတာဆောင်ရွက်ရန် အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်း (NAL) အား ရည်ညွှန်းဓာတ်ခွဲခန်း(Reference Lab) အဖြစ် သတ်မှတ်ထားပြီး လိုအပ်သော တိုင်းတာစမ်းသပ်မှုများ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပါသည်။

 

၁။ဓာတုပစ္စည်းနှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ  ဘေးအန္တရာယ်တားဆီးရေးဆိုင်ရာ ဓာတ်ခွဲ တိုင်းတာခြင်း

မြန်မာနိုင်ငံအမျိုးသားအဆင့် ဓာတုပစ္စည်းနှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများအန္တရာယ်မှ တားဆီးကာကွယ်ရေး ဗဟိုဦးစီးအဖွဲ့မှဆောင်ရွက်လျက်ရှိသော နိုင်ငံခြား သွင်းကုန်/ပို့ကုန် ဓာတုပစ္စည်းများနှင့် ဆက်စပ်ပစ္စည်းများကို အမျိုးအစားမှန်ကန်မှုရှိ/မရှိ စစ်ဆေးပေးခြင်း၊ အရည်အသွေးပြည့်မီမှုရှိ/မရှိ စစ်ဆေးပေးခြင်း၊ ဆေးဝါး၊ လူသုံးကုန်ပစ္စည်း၊ စက်မှုလုပ်ငန်းသုံး၊ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်း ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းသုံး၊ သတ္တုတူးဖေါ်ရေးလုပ်ငန်းသုံး၊ ရေသန့်စင်ရေးလုပ်ငန်းသုံး ဓာတုပစ္စည်းနှင့် ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း တို့ကို Reference Lab အဖြစ် ဆောင်ရွက်လျက်ရှိပါသည်။

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်:

တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

ဒြပ်ပေါင်းအမျိုးအစားများ ခွဲခြားသတ်မှတ် ခြင်း

…oxides,…carbonate,…hydroxide,… phosphate,…sulfide,…nitride, chloride,…carbide,…silicate,…suicide,…hydrate,…nitride,…fluoride . etc

XRD

 

ပါဝင်သောဒြပ်စင် အမျိုး အစားသတ်မှတ်ခြင်း ပါဝင်မှုရာခိုင်နှုန်း

တိုင်းတာခြင်း

Li, B, N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c, Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, Tb, Dv, Ho, Er, Tm, Yb,  Lu, Th, Pa, U (Sub ppm to 100% )

XRF

AAS

ICP-OES

ICP-MS

 

ဓာတုဒြပ်ပေါင်းများ အား အမျိုးအစား  ခွဲခြားခြင်း

အမျိုးအမည်သတ်မှတ် ပေးခြင်း

Various types of organic compounds

FTIR-NIR

UV-Vis-NIR

 

ရေငွေ့ပါဝင်နှုန်း

တိုင်းတာခြင်း

Moisture (%)

Moisture Analyzer

Moisture Balance

 

 

၂။ သဘာဝသယံဇာတပစ္စည်းများ၊ဒြပ်ပစ္စည်းနှင့်သတ္တုဗေဒဆိုင်ရာပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း

သတ္တုရိုင်း၊ ကျောက်အမျိုးမျိုး၊ မြေအမျိုးမျိုး၊

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း

တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

ဒြပ်ပေါင်းအမျိုးအစား များခွဲခြားသတ်မှတ် ခြင်း

Quartz (SiO2), Calcite (CaCO3), Albite (NaAlSi3O8), Kaolinite (Al2Si2O5(OH)4),  Corumdum (Al2O3), Brownmillerite (CaFeAlO5),  Gismondine (CaAl2Si2O8), Chalcocite (Cu2S),  Stromeyerite (AgCuS), Beryl (Be3Al2Si6O18), Hematite(Fe2O3)-etc.,

XRD

 

ပုံဆောင်ခဲအမျိုးအစား

များရှာဖွေခြင်း

Cubic,  Tetragonal, Orthorhombic, Hexagonal,Trigonal, Triclinic, Monoclinic

XRD

 

 

၃။ ဒြပ်ပစ္စည်းနှင့်သတ္တုဗေဒဆိုင်ရာပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း

            သတ္ထုရိုင်း၊ သတ္ထုစပ်၊ ရေနံနှင့်ရေနံထွက်ပစ္စည်း၊ လောင်စာဆီအမျိုးမျိုး၊ ဇီဝလောင်စာ၊ ရုပ်ကြွင်း လောင်စာ၊ ချောဆီ၊ သုတ်ဆေး၊ အရောင်တင်ဆီ

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း

တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း (ကျပ်)

လေထုတွင် အလိုအလျောက် လောင်ကျွမ်းနိုင်မှု အပူချိန်တိုင်းတာခြင်း

Flash point

Flash point tester

 

သိပ်သည်းဆတိုင်းတာခြင်း

Density

Density meter

 

ပါဝင်သော ဒြပ်စင်အမျိုးအစား သတ်မှတ်ခြင်း

ပါဝင်မှု ppm level အထိ ရှာဖွေပေးခြင်း

Carbon, Sulphur

Oxygen, Nitrogen, Hydrogen

C/S Analyzer

O / N/ H Analyzer

 

 

၄။ ပတ်ဝန်းကျင်ထိန်းသိမ်းကာကွယ်ရေးဆိုင်ရာပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း

စွန့်ပစ်ညစ်ညမ်းမြေအမျိုးမျိုး၊ စွန့်ပစ်ပစ္စည်းများ၊ လေထုညစ်ညမ်းမှုဆိုင်ရာပစ္စည်းများ၊ ဇီဝနမူနာ များ၊ သတ္တဝါများ၏အစိတ်အပိုင်း၊ သွေးဆဲလ်၊ အပင်ဆဲလ်၊ စိုက်ပျိုးမြေအမျိုးမျိုး

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း

တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

ကျန်းမာရေးထိခိုက်သော အန္တရာယ်ဖြစ်စေသည့် ဓာတုဒြပ်စင်များ ပါဝင်မှု ရှိ/မရှိ တိုင်းတာခြင်း

ပါဝင်မှုပမာဏတိုင်းတာခြင်း

Li, B, N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c,Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, , Dv, Ho, Er, Tm, Yb, Lu, Th, Pa, U

XRF

AAS

 ICP-OES

ICP-MS

 

လေစုပ်ထားသောအလွှာပါး

ပေါ်ရှိပါဝင်သော

ဒြပ်စင်များ၏ပမာဏများ တိုင်းတာခြင်း

N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c,Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, Tb, Dv, Ho, Er, Tm, Yb, Lu, Th, Pa, U

XRF

SEM

 

 

၅။ ပတ်ဝန်းကျင်ထိန်းသိမ်းကာကွယ်ရေးဆိုင်ရာပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း

 

၆။ သောက်သုံးရေ၊ စွန့်ပစ်ရေနှင့် ညစ်ညမ်းရေဓာတ်ခွဲတိုင်းတာခြင်း

သောက်သုံးရေ၊ စွန့်ပစ်ရေ၊ ညစ်ညမ်းရေ၊ ရေအမျိုးမျိုး၊ မြေအောက်တွင်းရေ၊ မြစ်ရေ၊ ချောင်းရေ၊ ကန်ရေ၊ ဆည်ရေနှင့် စွန့်ပစ်ရေများ

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း

တိုင်းတာနိုင်သော Parameters များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

အန္တရာယ်ဖြစ်စေသော ဘက်တီးရီးယားပိုးများ စစ်ဆေးခြင်း

Water Borne Bacteria

AFM,         

Biological Microscope

 

ရေအမျိုးမျိုးတွင်ပါဝင် သောဒြပ်စင် များ၏ ပမာဏကိုတိုင်းတာ ပေးခြင်း

As,Al,Ag,Au,B,Cd,Cr,Cu,Fe,Se,K, Na, Mg,Mn,Mo,Co, Ni,Pb,Li,Zn

AAS,                          ICP-OES,     ICP-MS

 

ကြွင်းကျန်ရှိနေသောပိုးသတ်ဆေးဒြပ်ပေါင်းများ အမျိုးအစားခွဲခြားခြင်း

အမျိုးအမည် သတ်မှတ်ပေးခြင်း

ပါဝင်မှုပမာဏတိုင်းတာပေးခြင်း

Carbamate Pesticides, α- BHC, β- BHC, γ- BHC, Aldrin, Diedrin,    Endrin,  Endosulfan, o,p’DDT, p,p’DDT,DDD, DDE,Heptachlor

HPLC-UV

HPLC-MS

GC –MS

 GC-MS (headspace)

 

အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေ သောအော်ဂဲနစ်ဒြပ်ပေါင်း များတိုင်းတာပေးခြင်း

Benzene,Toluene,  Xylene, MTBE

Ethylbenzene,  Chlorobenzene, Dichloroethane , Chloroform, Tetrachloroethane, Stryene

GC – MS

 GC-MS ( headspace)

 

ရေအမျိုးမျိုးတို့၏ဓာတ် ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း

COD, pH, Phosphate, Nitrate, Conductivity, Total Dissolved Solids, Total Hardness, Dissolved Oxygen, Acidity (total acid), Chloride, Fluoride,

UV-Vis-NIR            Ion Chromatography COD Photometer Moisture Analyzer, pH Meter, DO Meter, Alcohol Meter, Phosphate Meter, Nitrate Meter

 

 

၇။ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း

အစားအစာ၊ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်းများနှင့် ၎င်းတို့၏ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ၊ရောင်ချယ်နှင့် အဆီပါဝင်မှု နည်းပါးသော စားသီးနှံများနှင့်အသီးအရွက်များ၊ အပူလွန်ကဲ၍ကာဗွန်ဒြပ်ပေါင်းများ တင်ကျန်ရစ်သော အစားအစာများ

 

စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း

တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ

တိုင်းတာမည့်စက်များ

ဈေးနှုန်း(ကျပ်)

ဥပါဒ်ဖြစ်စေသော ဘက်တီးရီးယား

များစစ်ဆေးခြင်း

Food Borne Bacteria

AFM, Biological Microscope

 

၎င်းတို့တွင်ပါဝင်သော ဒြပ်စင်များ၏ ပမာဏကိုတိုင်းတာပေးခြင်း

As,Al,Ag,Au,B,Cd,Cr,Cu,Fe,Se,K,Na,Mg,Mn,Mo,Co,Ni,Pb,Li, Zn

AAS,ICP-OES, ICP-MS

 

ရေငွေ့ပါဝင်နှုန်းတိုင်းတည်ခြင်း

Moisture (%)

Moisture Analyzer

 

ကြွင်းကျန်ရှိနေသောပိုးသတ်ဆေး ဒြပ်ပေါင်း များအမျိုး အစားခွဲခြားခြင်း အမျိုးအမည်သတ်မှတ်ပေးခြင်း ပါဝင်မှုပမာဏ တိုင်းတာပေးခြင်း

α- BHC, β- BHC, γ- BHC, Aldrin, Diedrin, Endrin,  Endosulfan, o,p’DDT,p, p’DDT, DDD, DDE,Heptachlor

 

GC- MS

FTIR-NIR

 

 

ကင်ဆာဖြစ်စေနိုင်သောpolyaromatic hydrocarbon

(PAH)ဒြပ်ပေါင်းများတိုင်းတာ ပေးခြင်း

Chrysene, Perylene

 

ကျန်းမာရေးထိခိုက်သော အန္တရာယ် ဖြစ်စေသောဓာတုဒြပ်ပေါင်းများ

Caffeine, Non volatile organic compounds such as mycotoxins, additive, preservatives, vitamins,  fatty acids, etc.,

HPLC-UV/MS

FTIR-NIR

UV-Vis-NIR

 

 


နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်း

ဓာတုနည်းပညာသုတေသနဗဟိုဌာနမှ လွှဲပြောင်းပေးခဲ့သော နည်းပညာများ

 

နာနတ်သီးJuice ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ခရမ်းချဉ်သီး Sauce အနှစ်အချဉ်ရည် ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ငရုတ်သီး Sauce အနှစ်အချဉ်ရည် ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
Croissant ပေါင်မုန့်ဖုတ်ခြင်းနည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
Plain Cake ဖုတ်ခြင်းနည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
Soft Bread (Sausage Cheese Bun and Sausage Flower Bun) ပေါင်မုန့်ဖုတ်ခြင်း နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
Chicken Curry Puff နှင့် Chees Puff ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာများ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ပေါင်မုန့်နှင့်ကိတ်မုန့် ကြာရှည်ခံ ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ငှက်သိုက်မှတန်ဖိုးမြှင့် ထုတ်ကုန်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
အုန်းသီးမှ တန်ဖိုးမြင့်ထုတ်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ဓနိဖူးခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
Vacuum Frying နည်းပညာဖြင့်အသီးအနှံ ခြောက်ထုတ်ကုန် ထုတ်လုပ် သည့်နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
မျှစ်ခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ခရမ်းချဉ်သီးယို ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ကျွဲကောသီးဝိုင်၊ သီဟို၌သီးဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာများ  တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန ၂၀၂၄
ကျန်းမာရေးအထောက်အကူပြု Nutraceutical Drink  စလေဇီးသီး/ ဇီးချဉ်သီး အရည်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ Fresh & Green Int’l Manufacturing Co.,Ltd ၂၀၂၄
အေးခဲထောပတ်သီးအနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ Caribbean Heart Production Company Limited ၂၀၂၄
မန်ကျည်းသီးအမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ  လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၂၄
အသင့်စားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၂၄
ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဟင်းခတ်မှုန့် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၂၄
ကြက်သားမှုန့်ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၂၄
ဓနိပါဝင်သောPet Shampoo ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ သဘာဝရတနာဓနိဖူးခြောက် ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း ၂၀၂၄
Detox Tea ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ သဘာဝရတနာဓနိဖူးခြောက်ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း ၂၀၂၄
ပယင်းပါဝင်သော Herbal Tooth-paste ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ ၂၀၂၄
Detox Slimming Tea ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ ၂၀၂၄
စွန့်ပစ်ငှက်ပျောပင်စည်မှ စက္ကူထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ Green Banana Myanmar ၂၀၂၄
စပါးခွံဖွဲပြာဖြင့် မြေဩဇာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီးအစိုးရအဖွဲ့ ၂၀၂၃
Freeze-Dried သရက်သီးခြောက်၊ သရက်သီးမှုန့် ပြုလုပ်သောနည်းပညာ Shwe Zee Kwat Food Manufacturing and International Export Company Limited ၂၀၂၃
အသင့်စားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ ရွှေလျှံဖြိုးကုမ္ပဏီ၊ ရွှေပြည့်ဖြိုး စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၂၃
ဟင်းချိုမှုန့်အစားထိုးငါးအသားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းပညာ   ၂၀၂၃
ပယင်းဆေးအဆီ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ Hsy Ember Co., Ltd Hein Shwe Yaung ကုန်ထုတ်လုပ်ငန်း ၂၀၂၃
ဓနိဆေးအဆီထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ   ၂၀၂၃
Flooring ကြမ်းခင်းချေးချွတ် ဆပ်ပြာ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ Agga Linn Co., Ltd ၂၀၂၃
သဘာဝမုန်လာဥနီ ဖျော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ ရွှေမှရွှေကုမ္ပဏီ လီမိတက် ၂၀၂၂
Export ပြုလုပ်ရန် ချဉ်ပေါင်ရွက် ခြောက် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ ဒေါ်အိဇာခြည်သွင် (လုပ်ငန်းရှင်) ၂၀၂၂
အသင့်သောက်ရဲယိုသီးဖျော်ရည် နည်းပညာ April Four ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
အသင့်သောက်နာနတ်သီးဖျော်ရည် နည်းပညာ April Four ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
Calamine lotion ထုတ်လုပ်သည့်နည်းပညာ “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း ၂၀၂၂
Zinc oxide cream ထုတ်လုပ်သည့်နည်းပညာ “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း ၂၀၂၂
Antiseptic solution ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာ  “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း ၂၀၂၂
ဓနိဖူးလက်ဖက်ခြောက်(Nipa tea) ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ  သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
ဓနိမှဆေးအဆီ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ  သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
ဓနိဆပ်ပြာ ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာအား   သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
နနွင်းနက်မှ Extract ထုတ်ယူသော နည်းပညာ  မြတ်ဆွမ်းအုပ်  ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
နနွင်းနက် ဒါဏ်ကြေလိမ်းဆေး နည်းပညာ ပြုလုပ်သောနည်းပညာ  မြတ်ဆွမ်းအုပ်  ကုမ္ပဏီ ၂၀၂၂
စိုက်ပျိုးရေးလုပ်ငန်းများတွင် အသုံးပြုနိုင်သည့် အုန်းဆံမြေဆွေးတုံးများ (Cocopeat Block) များစမ်းသပ်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ  Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd ၂၀၂၂
ကြက်သားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ ရွှေထုပ်အာလူးကြော် အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ ၂၀၂၂
Instant Rice Porridge SMYD Co.,Ltdရန်ကုန်မြို့။ ၂၀၂၂
ဂျင်း(ချင်း)ဖျော်ရည်ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ April Four Company Limited Naypyitaw ၂၀၂၂
ကမ်းဇော်ဆီမှ ကမ်းဇော်ဆီဆပ်ပြာ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ ကမ်းဇော်ဆီနှင့် တိုင်းရင်းဆေးဝါး ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း ၂၀၂၂
ဟင်းသီးဟင်းရွက်မှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ ရွှေထုပ်အာလူးကြော်၊ အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ ၂၀၂၂
ငါးအသားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ ရွှေထုပ်အာလူးကြော်၊ အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ ၂၀၂၂
Instant Coffee Powder (Freeze Dried) SMYD Co.,Ltdရန်ကုန်မြို့။ ၂၀၂၂
ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ ၂၀၂၁
ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော် ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊ Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ ၂၀၂၁
မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊ Shwe Zee Kwat Food Manufacturing  Co., Ltd ၂၀၂၁
ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd ၂၀၂၁
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ Kan Power  Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies) ၂၀၂၁
အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd ၂၀၂၁
ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် ၂၀၂၀
ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် ၂၀၂၀
လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ Paloung Green Leaf Tea Leaf Production ၂၀၂၀
   ဝါးမီးသွေးဆပ်ပြာ Lung Tsit Jade Finished Products ၂၀၁၉
အုန်းခွံမှ Activated Carbon ထုတ်လုပ်ခြင်း BioLuck Co., Ltd ၂၀၁၉
နဂါးမောက်သီးခြောက် Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd ၂၀၁၉
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd ၂၀၁၉
ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း ၂၀၁၉
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ KSH Co., Ltd. ၂၀၁၉
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ KSH Co., Ltd. ၂၀၁၉
ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထားသည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ  KSH Co., Ltd. ၂၀၁၉
အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး ၂၀၁၉
ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်းထုတ်လုပ် ခြင်း နည်းပညာ Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd. ၂၀၁၉
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး ၂၀၁၉
ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော် ကားသီးအနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး ၂၀၁၉
ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက်ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း ၂၀၁၉
လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ (ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင် ၂၀၁၉
ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက် ၂၀၁၉
အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ Kyi Min Brothers Co., Ltd. ၂၀၁၉


Contact Us

Contact Us