နည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်းမှတ်တမ်းများ
စဉ် |
နည်းပညာ |
အဖွဲ့အစည်း |
နှစ် |
၁။ |
မုန့်ဖတ်ခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း |
မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
၂၀၁၄ |
၂။ |
ချည်ထည်ဆိုးဆေးခိုင်မြဲမှုနည်းပညာ
|
မုန့်ဖတ်လုပ်ငန်းရှင်များ၊ SME ဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်ရေးဌာန၊စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
|
၃။ |
Value added သရက်သီးထုတ်ကုန်များ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ (သရက်သီး candy, bar, leather, nectar, wine နည်းပညာများ) |
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ |
၂၀၁၆ |
၄။ |
စိုက်ပျိုးရေးအခြေခံ စားသောက်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာပံ့ပိုးခြင်း |
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။ DRI ၊ ရန်ကုန်မြို့။ |
၂၀၁၆ |
၅။ |
သရက်သီး Candy |
သဇင်နွယ်သရက်သီးထုတ်လုပ်ရေး။ |
၂၀၁၇ |
၆။ |
ဝိုင်၊ Candy ၊ ဖျော်ရည်မျိုးစုံ |
မြစ်ကြီးနားမြို့မှ SME လုပ်ငန်းရှင်များ။ |
၂၀၁၇ |
၆။ |
ဝဥ၊စပျစ်၊ချင်းနှင့် ကော်ဖီမှ တန်ဖိုးမြှင့် ထုတ် ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာဖြန့်ဝေခြင်း |
ဟားခါးမြို့၊ ချင်းပြည်နယ်။ |
၂၀၁၈ |
၇။ |
ဝါးနှင့်အခြားဒေသထွက်ကုန်များအားတန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ ထုတ်လုပ်ခြင်း |
မုံရွာမြို့၊ စစ်ကိုင်းတိုင်းဒေသကြီး။ |
၂၀၁၈ |
၈။ |
သီဟိုဠ်သရက်စေ့အခွံမှဇီ၀လောင်စာထုတ်လုပ်ခြင်း နှင့်လောင်စာတောင့်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ
|
SME ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရေးဌာန၊ စက်မှုဝန်ကြီးဌာန။သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဉီးစီးဌာန။ရန်ကုန်မြို့ |
၂၀၁၉ |
၉။ |
တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း |
မော်လမြိုင်မြို့ |
၂၀၂၀ |
၁၀။ |
တန်ဖိုးမြှင့်ကျွဲကောထုတ်ကုန်များထုတ်လုပ်ခြင်း |
တိုက်ကြီးမြို့ |
၂၀၂၁ |
နည်းပညာလွှဲပြောင်းခြင်းမှတ်တမ်းများ
စဉ် |
နည်းပညာ |
ကုမ္ပဏီ |
နှစ် |
၁။ |
ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
ထွန်းရေပေါ်အုတ်ကွန်ကရစ်လုပ်ငန်းရှင် |
၂၀၁၄ |
၂။ |
ပေါ့ခိုင်အုတ်သုံးအမြှုပ်ထဆေးရည်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
Myanmar Industrial Valley Co., Ltd |
၂၀၁၅ |
၃။ |
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်စမ်းသပ်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
BioLuck Co., Ltd |
၂၀၁၈ |
၄။ |
ပယင်း (Amber) မှ ဆေးဖက်ဝင်ပစ္စည်းများကို ဖော်ထုတ် စမ်းသပ်လေ့လာခြင်း |
ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ |
၂၀၁၈ |
၅။ |
သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက်သီး ဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၆။ |
ဂျင်းမျှင်ခြောက်၊ ဂျင်းပြားခြောက်၊ ဂျင်းမှုန့် ပြုလုပ်ခြင်း(Value added Ginger)နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၇။ |
ပူစီနံ၊ ငှက်ပျောအူ၊ စပါးလင်အခြောက်ခံခြင်း (Dehydrated Mint, Banana False Stem,Spike leaf) |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၈။ |
သရက်သီး အနှစ် ၊ သရက်သီး Leather ၊ သရက် သီးဖျော်ရည်၊ သရက်သီး Canday ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၈ |
၉။ |
နာနတ်သီး၊ဂရိတ်ဖရု၊ဝါးမီးသွေး၊ရှားဇောင်း လက်ပတ်ဆပ်ပြာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Lung Tsit Jade Finished Products Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၀။ |
အုန်းခွံနှင့်ဝါးမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ် ခြင်းနည်းပညာ |
BioLuck Co., Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၁။ |
နဂါးမောက်သီးခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၂။ |
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd |
၂၀၁၉ |
၁၃။ |
ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ |
မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း |
၂၀၁၉ |
၁၄။ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသနပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ |
KSH Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၅။ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ |
KSH Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၆။
|
ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ
|
KSH Co., Ltd.
|
၂၀၁၉ |
၁၇။ |
အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်း ပညာ |
သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး |
၂၀၁၉ |
၁၈။ |
ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်း ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၁၉။ |
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး |
၂၀၁၉ |
၂၀။ |
ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော် ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး |
၂၀၁၉ |
၂၁။ |
ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက် ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း |
၂၀၁၉ |
၂၂။ |
လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ |
(ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင် |
၂၀၁၉ |
၂၃။ |
ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက် |
၂၀၁၉ |
၂၄။ |
အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ |
Kyi Min Brothers Co., Ltd. |
၂၀၁၉ |
၂၅။ |
ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ |
ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် |
၂၀၂၀ |
၂၆။ |
ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် |
၂၀၂၀ |
၂၇။ |
လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ |
Paloung Green Leaf Tea Leaf Production |
၂၀၂၀ |
၂၈။ |
ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ |
၂၀၂၁ |
၂၉။ |
ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော်ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ |
၂၀၂၁ |
၃၀။ |
မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊ |
Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
၃၁။ |
ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ |
HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
၃၂။ |
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည်ထုတ်လုပ်ခြင်း |
Kan Power Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies) |
၂၀၂၁ |
၃၃။ |
အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန်ထုတ်လုပ်ခြင်း |
MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd |
၂၀၂၁ |
ဓာတုနည်းပညာသုတေသနဗဟိုဌာန (ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှုများ)
ပစ္စည်းအမျိုးအစား |
သတ်မှတ်ချက် |
တိုင်းတာသည့်စက် |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
အင်တီအောက်ဆီးဒင့်ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း |
Biochorme, UV-1800 |
|
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
ဖီနောနှင့်ဖလေဗိုနွိုက်ပါဝင်မှုတို့ကိုတိုင်းတာခြင်း |
Biochorme, UV-1800 |
|
ဆေးဖက်ဝင်အပင်များ၏အစိတ်အပိုင်းများ |
ပါဝင်သောဒြပ်ပေါင်းများအားရှေးဦးစမ်းသပ်များ ဆောင်ရွက်ပေးခြင်း |
Test tube method |
|
အခဲများ |
စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာပေးခြင်း |
Moisture Analyzer |
|
အခဲ/အရည် |
နိုက်ထရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Nitrate Test Kit |
|
အခဲ/အရည် |
ဖော့စဖရိတ်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Phosphate Test Kit |
|
အရည်/ဆေးပျစ်ရည်/အဆီ |
စေးပျစ်နှုန်းအားတိုင်းတာခြင်း |
Viscometer or U-tube/ASTM 2857 |
|
အရည် |
စုစုပေါင်းအစိုင်အခဲပျော်ဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Refratometer |
|
အရည် |
သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
Density bottle |
|
အခဲ/ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ |
အရည်ပျော်မှတ်အားတိုင်းတာခြင်း |
Melting point apparatus |
|
အထပ်သား/ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/စက္ကူနှင့် ဖလင် |
အထူတိုင်းတာခြင်း |
CHY-CB PARAM thickness tester/ASTM- D374 |
|
ရာဘာ/စက္ကူ/ ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/ ပေါ်လီစတိုင်ရင်း |
မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း |
Qualitest Type-BS 61 II/ASTM-D 2240 |
|
အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ပလတ်စတစ်ပုလင်းများ |
မာကြောမှုတိုင်းတာခြင်း |
WALLACE Hardness Meter/DIN-53506 |
|
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ |
သိပ်သည်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
Electronic Densimeter EW-300Sg/ASTM D-792 |
|
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ |
ရိုက်ချိုးမှုဒဏ်ခံနိုင်အားတိုင်းတာခြင်း |
Qualitest Q Impact-50/ ASTM D-256 |
|
ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ/ဇီဝလောင်စာများနှင့်ဖော်မလင် |
ပြာပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Carbonite Muffle Furnace |
|
ဆေးပျစ်ရည် |
အခဲပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-6980 |
|
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ် သား/ပလတ်စတစ်ပိုက်နှင့်ကော်စေ့များ |
ရေစုပ်ယူနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-570 |
|
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ်သား |
စိုထိုင်းဆအားတိုင်းတာခြင်း |
ASTM D-6980 |
|
ပလတ်စတစ်နှင့်ဆက်စပ် ပစ္စည်းများ |
ပျော့ပြောင်းမှုအားတိုင်းတာခြင်း |
ISO-3146 |
|
ကွန်ပိုစစ်ပစ္စည်းများ/အထပ် သားနှင့်ပလတ်စတစ်ပိုက်များ |
ကွေးညွတ်ဒဏ်ခံနိုင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
Thwing Albert 34-5 Electro Hydraulic Tensile Tester/ ASTM D-412 |
|
ဇီဝလောင်စာများ |
ဆဲလူးလိုစ်၊ဟေမီဆဲလူးလိုစ်နှင့် လစ်ဂနင်ပါဝင်မှုအားတိုင်းတာခြင်း |
In – House method |
|
အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်း
သုတေသနနှင့်တီထွင်ဆန်းသစ်မှုဦးစီးဌာနအောက်ရှိ အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်းမှ ဓာတ်ခွဲဝန်ဆောင်မှု လုပ်ငန်းများ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိရာ ပုဂ္ဂလိကကုမ္ပဏီများ၊ တက္ကသိုလ်/ကောလိပ်များနှင့် သုတေသန ဌာနများမှပေးပို့သည့် နမူနာများ၊ စက်မှုလုပ်ငန်းများ၏ သွင်းကုန်ထုတ်ကုန်ပစ္စည်းများ၊ သတ္တုရိုင်း နမူနာ များ၊ ဓာတုပစ္စည်းများ၊ အစားအသောက်နှင့်အလှကုန်များစသည့် နမူနာပစ္စည်းအမျိုးမျိုးကို တိုင်းတာလိုသည့် အမျိုးအစားအလိုက် စက်ပစ္စည်းနှင့်နည်းစဉ်အမျိုးမျိုးတို့ဖြင့် ဓာတ်ခွဲခန်းအသီးသီးမှ တာဝန်ယူ ဝန်ဆောင်မှုပေးလျက်ရှိပါသည်။ ဓာတ်ခွဲစမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်းကို ပုဂ္ဂလိကကဏ္ဍ၊ တက္ကသိုလ်များ၊ ဌာနတွင်းသုတေသနလုပ်ငန်းများဟူ၍ ကဏ္ဍ(၃)ခုခွဲ၍ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပါသည်။ ထို့အပြင် စက်မှု ဝန်ကြီးဌာန သွင်းကုန်လိုင်စင်အတွက် ပြင်ပကုမ္ပဏီများမှ ဓာတုပစ္စည်းများအား အရည်အသွေး ဓာတ်ခွဲ စမ်းသပ်တိုင်းတာဆောင်ရွက်ရန် အမျိုးသားဓာတ်ခွဲခန်း (NAL) အား ရည်ညွှန်းဓာတ်ခွဲခန်း(Reference Lab) အဖြစ် သတ်မှတ်ထားပြီး လိုအပ်သော တိုင်းတာစမ်းသပ်မှုများ ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပါသည်။
၁။ဓာတုပစ္စည်းနှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ ဘေးအန္တရာယ်တားဆီးရေးဆိုင်ရာ ဓာတ်ခွဲ တိုင်းတာခြင်း
မြန်မာနိုင်ငံအမျိုးသားအဆင့် ဓာတုပစ္စည်းနှင့်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများအန္တရာယ်မှ တားဆီးကာကွယ်ရေး ဗဟိုဦးစီးအဖွဲ့မှဆောင်ရွက်လျက်ရှိသော နိုင်ငံခြား သွင်းကုန်/ပို့ကုန် ဓာတုပစ္စည်းများနှင့် ဆက်စပ်ပစ္စည်းများကို အမျိုးအစားမှန်ကန်မှုရှိ/မရှိ စစ်ဆေးပေးခြင်း၊ အရည်အသွေးပြည့်မီမှုရှိ/မရှိ စစ်ဆေးပေးခြင်း၊ ဆေးဝါး၊ လူသုံးကုန်ပစ္စည်း၊ စက်မှုလုပ်ငန်းသုံး၊ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်း ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းသုံး၊ သတ္တုတူးဖေါ်ရေးလုပ်ငန်းသုံး၊ ရေသန့်စင်ရေးလုပ်ငန်းသုံး ဓာတုပစ္စည်းနှင့် ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း တို့ကို Reference Lab အဖြစ် ဆောင်ရွက်လျက်ရှိပါသည်။
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်: |
တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
ဒြပ်ပေါင်းအမျိုးအစားများ ခွဲခြားသတ်မှတ် ခြင်း |
…oxides,…carbonate,…hydroxide,… phosphate,…sulfide,…nitride, chloride,…carbide,…silicate,…suicide,…hydrate,…nitride,…fluoride . etc |
XRD |
|
ပါဝင်သောဒြပ်စင် အမျိုး အစားသတ်မှတ်ခြင်း ပါဝင်မှုရာခိုင်နှုန်း တိုင်းတာခြင်း |
Li, B, N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c, Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, Tb, Dv, Ho, Er, Tm, Yb, Lu, Th, Pa, U (Sub ppm to 100% ) |
XRF AAS ICP-OES ICP-MS |
|
ဓာတုဒြပ်ပေါင်းများ အား အမျိုးအစား ခွဲခြားခြင်း အမျိုးအမည်သတ်မှတ် ပေးခြင်း |
Various types of organic compounds |
FTIR-NIR UV-Vis-NIR |
|
ရေငွေ့ပါဝင်နှုန်း တိုင်းတာခြင်း |
Moisture (%) |
Moisture Analyzer Moisture Balance |
|
၂။ သဘာဝသယံဇာတပစ္စည်းများ၊ဒြပ်ပစ္စည်းနှင့်သတ္တုဗေဒဆိုင်ရာပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း
သတ္တုရိုင်း၊ ကျောက်အမျိုးမျိုး၊ မြေအမျိုးမျိုး၊
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း |
တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
ဒြပ်ပေါင်းအမျိုးအစား များခွဲခြားသတ်မှတ် ခြင်း |
Quartz (SiO2), Calcite (CaCO3), Albite (NaAlSi3O8), Kaolinite (Al2Si2O5(OH)4), Corumdum (Al2O3), Brownmillerite (CaFeAlO5), Gismondine (CaAl2Si2O8), Chalcocite (Cu2S), Stromeyerite (AgCuS), Beryl (Be3Al2Si6O18), Hematite(Fe2O3)-etc., |
XRD |
|
ပုံဆောင်ခဲအမျိုးအစား များရှာဖွေခြင်း |
Cubic, Tetragonal, Orthorhombic, Hexagonal,Trigonal, Triclinic, Monoclinic |
XRD |
|
၃။ ဒြပ်ပစ္စည်းနှင့်သတ္တုဗေဒဆိုင်ရာပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း
သတ္ထုရိုင်း၊ သတ္ထုစပ်၊ ရေနံနှင့်ရေနံထွက်ပစ္စည်း၊ လောင်စာဆီအမျိုးမျိုး၊ ဇီဝလောင်စာ၊ ရုပ်ကြွင်း လောင်စာ၊ ချောဆီ၊ သုတ်ဆေး၊ အရောင်တင်ဆီ
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း |
တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း (ကျပ်) |
လေထုတွင် အလိုအလျောက် လောင်ကျွမ်းနိုင်မှု အပူချိန်တိုင်းတာခြင်း |
Flash point |
Flash point tester |
|
သိပ်သည်းဆတိုင်းတာခြင်း |
Density |
Density meter |
|
ပါဝင်သော ဒြပ်စင်အမျိုးအစား သတ်မှတ်ခြင်း ပါဝင်မှု ppm level အထိ ရှာဖွေပေးခြင်း |
Carbon, Sulphur Oxygen, Nitrogen, Hydrogen |
C/S Analyzer O / N/ H Analyzer |
|
၄။ ပတ်ဝန်းကျင်ထိန်းသိမ်းကာကွယ်ရေးဆိုင်ရာပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း
စွန့်ပစ်ညစ်ညမ်းမြေအမျိုးမျိုး၊ စွန့်ပစ်ပစ္စည်းများ၊ လေထုညစ်ညမ်းမှုဆိုင်ရာပစ္စည်းများ၊ ဇီဝနမူနာ များ၊ သတ္တဝါများ၏အစိတ်အပိုင်း၊ သွေးဆဲလ်၊ အပင်ဆဲလ်၊ စိုက်ပျိုးမြေအမျိုးမျိုး
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း |
တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
ကျန်းမာရေးထိခိုက်သော အန္တရာယ်ဖြစ်စေသည့် ဓာတုဒြပ်စင်များ ပါဝင်မှု ရှိ/မရှိ တိုင်းတာခြင်း ပါဝင်မှုပမာဏတိုင်းတာခြင်း |
Li, B, N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c,Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, , Dv, Ho, Er, Tm, Yb, Lu, Th, Pa, U |
XRF AAS ICP-OES ICP-MS |
|
လေစုပ်ထားသောအလွှာပါး ပေါ်ရှိပါဝင်သော ဒြပ်စင်များ၏ပမာဏများ တိုင်းတာခြင်း |
N, F, Ne, Na, Mg, AL, Si, P, S, Cl, Ar, K, Ca, Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Ga, Ge, As, Se, Br, Kr, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd ,In, Sn, Sb,Te, I, Xe, Cs, Ba, La, Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg, Tl, Pb, Bi, Po, At, Rn, Fr, c,Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, Tb, Dv, Ho, Er, Tm, Yb, Lu, Th, Pa, U |
XRF SEM |
|
၅။ ပတ်ဝန်းကျင်ထိန်းသိမ်းကာကွယ်ရေးဆိုင်ရာပစ္စည်းများ တိုင်းတာခြင်း
၆။ သောက်သုံးရေ၊ စွန့်ပစ်ရေနှင့် ညစ်ညမ်းရေဓာတ်ခွဲတိုင်းတာခြင်း
သောက်သုံးရေ၊ စွန့်ပစ်ရေ၊ ညစ်ညမ်းရေ၊ ရေအမျိုးမျိုး၊ မြေအောက်တွင်းရေ၊ မြစ်ရေ၊ ချောင်းရေ၊ ကန်ရေ၊ ဆည်ရေနှင့် စွန့်ပစ်ရေများ
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း |
တိုင်းတာနိုင်သော Parameters များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
အန္တရာယ်ဖြစ်စေသော ဘက်တီးရီးယားပိုးများ စစ်ဆေးခြင်း |
Water Borne Bacteria |
AFM, Biological Microscope |
|
ရေအမျိုးမျိုးတွင်ပါဝင် သောဒြပ်စင် များ၏ ပမာဏကိုတိုင်းတာ ပေးခြင်း |
As,Al,Ag,Au,B,Cd,Cr,Cu,Fe,Se,K, Na, Mg,Mn,Mo,Co, Ni,Pb,Li,Zn |
AAS, ICP-OES, ICP-MS |
|
ကြွင်းကျန်ရှိနေသောပိုးသတ်ဆေးဒြပ်ပေါင်းများ အမျိုးအစားခွဲခြားခြင်း အမျိုးအမည် သတ်မှတ်ပေးခြင်း ပါဝင်မှုပမာဏတိုင်းတာပေးခြင်း |
Carbamate Pesticides, α- BHC, β- BHC, γ- BHC, Aldrin, Diedrin, Endrin, Endosulfan, o,p’DDT, p,p’DDT,DDD, DDE,Heptachlor |
HPLC-UV HPLC-MS GC –MS GC-MS (headspace) |
|
အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေ သောအော်ဂဲနစ်ဒြပ်ပေါင်း များတိုင်းတာပေးခြင်း |
Benzene,Toluene, Xylene, MTBE Ethylbenzene, Chlorobenzene, Dichloroethane , Chloroform, Tetrachloroethane, Stryene |
GC – MS GC-MS ( headspace) |
|
ရေအမျိုးမျိုးတို့၏ဓာတ် ဂုဏ်သတ္တိတိုင်းတာခြင်း |
COD, pH, Phosphate, Nitrate, Conductivity, Total Dissolved Solids, Total Hardness, Dissolved Oxygen, Acidity (total acid), Chloride, Fluoride, |
UV-Vis-NIR Ion Chromatography COD Photometer Moisture Analyzer, pH Meter, DO Meter, Alcohol Meter, Phosphate Meter, Nitrate Meter |
|
၇။ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်းများတိုင်းတာခြင်း
အစားအစာ၊ စားသောက်ကုန်ပစ္စည်းများနှင့် ၎င်းတို့၏ဆက်စပ်ပစ္စည်းများ၊ရောင်ချယ်နှင့် အဆီပါဝင်မှု နည်းပါးသော စားသီးနှံများနှင့်အသီးအရွက်များ၊ အပူလွန်ကဲ၍ကာဗွန်ဒြပ်ပေါင်းများ တင်ကျန်ရစ်သော အစားအစာများ
စမ်းသပ်တိုင်းတာခြင်း |
တိုင်းတာနိုင်သော parameter များ |
တိုင်းတာမည့်စက်များ |
ဈေးနှုန်း(ကျပ်) |
ဥပါဒ်ဖြစ်စေသော ဘက်တီးရီးယား များစစ်ဆေးခြင်း |
Food Borne Bacteria |
AFM, Biological Microscope |
|
၎င်းတို့တွင်ပါဝင်သော ဒြပ်စင်များ၏ ပမာဏကိုတိုင်းတာပေးခြင်း |
As,Al,Ag,Au,B,Cd,Cr,Cu,Fe,Se,K,Na,Mg,Mn,Mo,Co,Ni,Pb,Li, Zn |
AAS,ICP-OES, ICP-MS |
|
ရေငွေ့ပါဝင်နှုန်းတိုင်းတည်ခြင်း |
Moisture (%) |
Moisture Analyzer |
|
ကြွင်းကျန်ရှိနေသောပိုးသတ်ဆေး ဒြပ်ပေါင်း များအမျိုး အစားခွဲခြားခြင်း အမျိုးအမည်သတ်မှတ်ပေးခြင်း ပါဝင်မှုပမာဏ တိုင်းတာပေးခြင်း |
α- BHC, β- BHC, γ- BHC, Aldrin, Diedrin, Endrin, Endosulfan, o,p’DDT,p, p’DDT, DDD, DDE,Heptachlor |
GC- MS FTIR-NIR
|
|
ကင်ဆာဖြစ်စေနိုင်သောpolyaromatic hydrocarbon (PAH)ဒြပ်ပေါင်းများတိုင်းတာ ပေးခြင်း |
Chrysene, Perylene |
|
|
ကျန်းမာရေးထိခိုက်သော အန္တရာယ် ဖြစ်စေသောဓာတုဒြပ်ပေါင်းများ |
Caffeine, Non volatile organic compounds such as mycotoxins, additive, preservatives, vitamins, fatty acids, etc., |
HPLC-UV/MS FTIR-NIR UV-Vis-NIR |
|
နာနတ်သီးJuice ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ခရမ်းချဉ်သီး Sauce အနှစ်အချဉ်ရည် ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ငရုတ်သီး Sauce အနှစ်အချဉ်ရည် ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
Croissant ပေါင်မုန့်ဖုတ်ခြင်းနည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
Plain Cake ဖုတ်ခြင်းနည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
Soft Bread (Sausage Cheese Bun and Sausage Flower Bun) ပေါင်မုန့်ဖုတ်ခြင်း နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
Chicken Curry Puff နှင့် Chees Puff ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာများ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ပေါင်မုန့်နှင့်ကိတ်မုန့် ကြာရှည်ခံ ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ငှက်သိုက်မှတန်ဖိုးမြှင့် ထုတ်ကုန်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
အုန်းသီးမှ တန်ဖိုးမြင့်ထုတ်ကုန် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ဓနိဖူးခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
Vacuum Frying နည်းပညာဖြင့်အသီးအနှံ ခြောက်ထုတ်ကုန် ထုတ်လုပ် သည့်နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
မျှစ်ခြောက်ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ခရမ်းချဉ်သီးယို ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ကျွဲကောသီးဝိုင်၊ သီဟို၌သီးဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာများ | တနင်္သာရီတိုင်း၊ မြိတ်ခရိုင် စက်မှုကြီးကြပ်ရေး နှင့်စစ်ဆေးရေးဦးစီးဌာန | ၂၀၂၄ |
ကျန်းမာရေးအထောက်အကူပြု Nutraceutical Drink စလေဇီးသီး/ ဇီးချဉ်သီး အရည်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Fresh & Green Int’l Manufacturing Co.,Ltd | ၂၀၂၄ |
အေးခဲထောပတ်သီးအနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Caribbean Heart Production Company Limited | ၂၀၂၄ |
မန်ကျည်းသီးအမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
အသင့်စားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ | လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဟင်းခတ်မှုန့် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
ကြက်သားမှုန့်ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | လွယ်လွန်းလို့ စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
ဓနိပါဝင်သောPet Shampoo ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | သဘာဝရတနာဓနိဖူးခြောက် ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
Detox Tea ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | သဘာဝရတနာဓနိဖူးခြောက်ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း | ၂၀၂၄ |
ပယင်းပါဝင်သော Herbal Tooth-paste ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၄ |
Detox Slimming Tea ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ရွှေအုပ်ဆောင်းကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၄ |
စွန့်ပစ်ငှက်ပျောပင်စည်မှ စက္ကူထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Green Banana Myanmar | ၂၀၂၄ |
စပါးခွံဖွဲပြာဖြင့် မြေဩဇာထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီးအစိုးရအဖွဲ့ | ၂၀၂၃ |
Freeze-Dried သရက်သီးခြောက်၊ သရက်သီးမှုန့် ပြုလုပ်သောနည်းပညာ | Shwe Zee Kwat Food Manufacturing and International Export Company Limited | ၂၀၂၃ |
အသင့်စားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ရွှေလျှံဖြိုးကုမ္ပဏီ၊ ရွှေပြည့်ဖြိုး စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၃ |
ဟင်းချိုမှုန့်အစားထိုးငါးအသားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းပညာ | ၂၀၂၃ | |
ပယင်းဆေးအဆီ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | Hsy Ember Co., Ltd Hein Shwe Yaung ကုန်ထုတ်လုပ်ငန်း | ၂၀၂၃ |
ဓနိဆေးအဆီထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | ၂၀၂၃ | |
Flooring ကြမ်းခင်းချေးချွတ် ဆပ်ပြာ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | Agga Linn Co., Ltd | ၂၀၂၃ |
သဘာဝမုန်လာဥနီ ဖျော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ရွှေမှရွှေကုမ္ပဏီ လီမိတက် | ၂၀၂၂ |
Export ပြုလုပ်ရန် ချဉ်ပေါင်ရွက် ခြောက် ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ဒေါ်အိဇာခြည်သွင် (လုပ်ငန်းရှင်) | ၂၀၂၂ |
အသင့်သောက်ရဲယိုသီးဖျော်ရည် နည်းပညာ | April Four ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
အသင့်သောက်နာနတ်သီးဖျော်ရည် နည်းပညာ | April Four ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
Calamine lotion ထုတ်လုပ်သည့်နည်းပညာ | “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း | ၂၀၂၂ |
Zinc oxide cream ထုတ်လုပ်သည့်နည်းပညာ | “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း | ၂၀၂၂ |
Antiseptic solution ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာ | “ စိုး ”ဆေးဝါး ထုတ်လုပ်မှုနှင့် ထုတ်ပိုးမှုလုပ်ငန်း | ၂၀၂၂ |
ဓနိဖူးလက်ဖက်ခြောက်(Nipa tea) ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
ဓနိမှဆေးအဆီ ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
ဓနိဆပ်ပြာ ပြုလုပ်သည့် နည်းပညာအား | သဘာဝရတနာ ဓနိဖူးခြောက် NIPA PALM TEA ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
နနွင်းနက်မှ Extract ထုတ်ယူသော နည်းပညာ | မြတ်ဆွမ်းအုပ် ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
နနွင်းနက် ဒါဏ်ကြေလိမ်းဆေး နည်းပညာ ပြုလုပ်သောနည်းပညာ | မြတ်ဆွမ်းအုပ် ကုမ္ပဏီ | ၂၀၂၂ |
စိုက်ပျိုးရေးလုပ်ငန်းများတွင် အသုံးပြုနိုင်သည့် အုန်းဆံမြေဆွေးတုံးများ (Cocopeat Block) များစမ်းသပ်ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd | ၂၀၂၂ |
ကြက်သားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ရွှေထုပ်အာလူးကြော် အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ | ၂၀၂၂ |
Instant Rice Porridge | SMYD Co.,Ltdရန်ကုန်မြို့။ | ၂၀၂၂ |
ဂျင်း(ချင်း)ဖျော်ရည်ထုတ်လုပ်သည့် နည်းပညာ | April Four Company Limited Naypyitaw | ၂၀၂၂ |
ကမ်းဇော်ဆီမှ ကမ်းဇော်ဆီဆပ်ပြာ ထုတ်လုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ကမ်းဇော်ဆီနှင့် တိုင်းရင်းဆေးဝါး ထုတ်လုပ်ရေးလုပ်ငန်း | ၂၀၂၂ |
ဟင်းသီးဟင်းရွက်မှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ရွှေထုပ်အာလူးကြော်၊ အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ | ၂၀၂၂ |
ငါးအသားမှုန့်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | ရွှေထုပ်အာလူးကြော်၊ အမှတ်၉၈(D) အင်းယားလမ်း၊ ကမာရွတ်မြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့။ | ၂၀၂၂ |
Instant Coffee Powder (Freeze Dried) | SMYD Co.,Ltdရန်ကုန်မြို့။ | ၂၀၂၂ |
ဆန်နို့နှင့်ဆန်ဗီနီဂါ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ | ၂၀၂၁ |
ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော် ကားသီး အနှစ်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ၊ | Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd၊ | ၂၀၂၁ |
မာလကာသီး Juice နှင့် မာလကာသီး အခြောက်ခံခြင်း နည်းပညာ ၊ | Shwe Zee Kwat Food Manufacturing Co., Ltd | ၂၀၂၁ |
ကော်ဖီဝိုင်ပြုလုပ်ခြင်းနည်းပညာ | HORNBILL CHIN COFFEE Co., Ltd | ၂၀၂၁ |
အနံ့ပျောက်သန့်စင်ဆေးရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Kan Power Co., Ltd. (Daily : Handy Home care Medicinal Supplies) | ၂၀၂၁ |
အုန်းခွံမှဓာတ်သတ္တိကြွကာဗွန် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | MYA AYER MANUFACTURING Co., Ltd | ၂၀၂၁ |
ကြက်ဆူဆီကြမ်းမှ ဆာလဖိတ်တက် ကြက်ဆူဆီထုတ်လုပ်ခြင်းနှင့်အရည် အသွေးမြှင့်တင်ခြင်း နည်းပညာ | ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် | ၂၀၂၀ |
ပဲပုတ်စေ့ဆီကြမ်းမှ ဇီဝလောင်စာ (biodiesel) ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ပစ်တိုင်းထောင် ဆီစက် | ၂၀၂၀ |
လက်ဖက်အဆီထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | Paloung Green Leaf Tea Leaf Production | ၂၀၂၀ |
ဝါးမီးသွေးဆပ်ပြာ | Lung Tsit Jade Finished Products | ၂၀၁၉ |
အုန်းခွံမှ Activated Carbon ထုတ်လုပ်ခြင်း | BioLuck Co., Ltd | ၂၀၁၉ |
နဂါးမောက်သီးခြောက် | Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd | ၂၀၁၉ |
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် | Fresh & Green International Manufacturing Co.,Ltd | ၂၀၁၉ |
ကမ်းဇော်ဆီ သန့်စင်ခြင်းနှင့် သန့်စင်ပြီး ကမ်းဇော်ဆီ အားအသုံးပြု၍ ဆေးဖက်ဝင် ထုတ်ကုန်အဖြစ် စမ်းသပ် သည့် နည်းပညာ | မြိတ်သဘာဝ ကမ်းဇော်နှင့်ဆက်စပ် ထုတ်ကုန်လုပ်ငန်း | ၂၀၁၉ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထား သည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ | KSH Co., Ltd. | ၂၀၁၉ |
သနပ်ခါးအဆီအနှစ်မှ အရောင်ကို ဖယ်ရှား သည့်နည်းပညာ | KSH Co., Ltd. | ၂၀၁၉ |
ပယင်း (Amber) ကို သုတေသန ပြုလုပ်ထားသည့် အချက်အလက် များဆိုင်ရာ နည်းပညာ | KSH Co., Ltd. | ၂၀၁၉ |
အသင့်သောက်ဆန်နို့ ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ်ရေး | ၂၀၁၉ |
ကြာရှည်ခံငှက်သိုက် ပုလင်းထုတ်လုပ် ခြင်း နည်းပညာ | Khant Nyar Htel Trading Co., Ltd. | ၂၀၁၉ |
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | သားသားဆန်ပြုတ်ထုတ်လုပ် ရေး၊မန္တလေး | ၂၀၁၉ |
ချဉ်စော်ကားသီးမှ အသင့်သောက် ချဉ်စော်ကားသီးဖျော်ရည်နှင့် ချဉ်စော် ကားသီးအနှစ် ပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ဒင်္ဂါးဖျော်ရည်လုပ်ငန်း၊မန္တလေး | ၂၀၁၉ |
ဒေသထွက်ရခိုင်ငှက်ပျောသီးမှတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်များပြုလုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ဆန်းသစ်ဒေသ ထွက်စားသောက်ကုန် လုပ်ငန်း | ၂၀၁၉ |
လိမ္မော်ခွံနှင့် Lemongrass တို့မှ Essential Oil ထုတ်ယူသည့် နည်းပညာ | (ဒွန်) အိမ်တွင်းမှု သဘာဝဆပ်ပြာလုပ်ငန်း၊ ပြင်ဉီးလွင် | ၂၀၁၉ |
ပယင်းအဆီအနှစ်မှ ခေါင်းလျှော်ရည် ထုတ်လုပ်ခြင်း၊ ပယင်း Scrub ထုတ်လုပ်ခြင်း နည်းပညာ | ရွှေအုပ်ဆောင်း ကုမ္ပဏီလီမိတက် | ၂၀၁၉ |
အုန်းသားမျှင်မှ Coconut Fiber Board ပြုလုပ်သည့်နည်းပညာ | Kyi Min Brothers Co., Ltd. | ၂၀၁၉ |
Contact Us
အမှတ် (၆) ကမ္ဘာအေးဘုရားလမ်း
စာတိုက်အမှတ် ၁၁၀၈၁
ရန်ကင်းမြို့နယ်
ရန်ကုန်